Kabineti i učionice

KABINETI

KABINET HEMIJE

Nastava u kabinetu hemije se odvija kroz rad u grupi i interaktivne metode. Kabinet je prilagođen tom načinu rada. Opremljen je laboratorisjkim priborom i hemikalijama pogodnim za uzrast u osnovnoj školi, tehničkim sredstvima potrebnim za vizuelni tip nastave, a sve u cilju dugoročnog sticanja znanja iz hemije.

KABINET BIOLOGIJE

             Kabinet biologije opremljen je kompjuterom, dijaprojektorom, bijelom tablom, grafoskopom i ima 15 mikroskopa.

 KABINET FIZIKE

             Nastavna sredstva kojima raspolaže kabinet fizike za uspješno izvođenje nastave, radi osavremanjivanja i boljih usvajanja znanja od strane učenika su sledeća: barometar, Arhimedov sud, permanentni magneti, demonstracioni dinamometar, demonstracioni otvoreni manometer, komplet za elektrolizu, instrument za demonstraciju pritiska tečnosti, spojeni sudovi, Paskalova kugla, univerzalni stalak, multimedijalni projektor, školska vaga sa tegovima, Njutnova cijev, školski kompas, jednopolni prekidač, hidraulična presa, vakumska pumpa, generator učestalosti zvuka, ampermetri, miliampermetri, voltmetri, kondezator, elektrostatičko električno klatno, stakleni i ebonitni štapić, reostat, transformator, kalorimetar, komplet provodinka, laboratorijski termometar, reostat- potenciometar, laboratorijski komplet “optika”, Maksvelov točak, ispravljač, stalak, elektrometar, komplet “mehanika”, komplet “gasni zakoni”, komplet “mehanika”, komplet “kristalizacija”, kao i potrošni materijal (provodnici).

 KABINET INFORMATIKE

           Kabinet je opremljen sa 24 desktop računara, raznih tipova i godina proizvodnje. Svi su u funkcionalnom stanju. Svaki računar je povezan na lokalnu školsku kablovsku mrežu, tako da svi imaju internet. U kabinetu postoji štampač i projektor sa projektorskim platnom. Od softvera na svim računarima je instaliran operativni sistem Windows 7, od programa Office 2010, kao i nekoliko korisni besplatnih programa: Mozilla Firefox, Avast i Malwarebytes kao AV zaštita, CCleaner, Ashampoo burning, BS player, Adobovi programi, Java, K-Lite codec pack, … Takođe, po nalogu Ministarstva instalirano je i nekoliko besplatnih programa iz paketa Open Ofica: LibreOffice, GIMP, 7-ZIP i VLC (neki od preporučenih programa su ranije instalirani).

           Na računarima su postavljena dva naloga, jedan učenički sa limitiranim ovlašćenjem bez šifre i jedan administratorski sa šifrom. Na učeničkim nalozima su instalirani roditeljski nalozi, kao dio Windowsovog programa Essential. U pomoćnom kabinetu se vrše manje popravke školskih računara. U njemu se nalazi i manja kolekcija učeničkih radova iz Osnova tejnike. 

 

UČIONICE

 UČIONICA ZA ITALIJANSKI JEZIK

             Učionica za italijanski jezik je prilagođena interaktivnom načinu rada. Učionica je opremljena bijelom tablom, cd plejerom, kompjuterom, projektorom, projekcionim platnom jer se radi sa softverima koji prate nove udžbenike za italijanski jezik. U učionici se nalaze i različiti udžbenici, priručnici, knjige, rječnici, časopisi, karte, razni posteri i fotografije i razglednice italijanskih gradova, filmovi na italijanskom jeziku, kao i muzički cd-ovi.

JU OŠ “Anto Đedović“ Bar


Zvanična prezentacija
JU OŠ "Anto Đedović" Bar

Uputstva za elektronski upis u vrtiće i osnovne škole

Upiši me

Školski list „Zlatna obala“ br.26
Školski kalendar rada 2022-2023
Ažuriranje

Obavještavamo Vas da je izvršeno ažuriranje većine podaka za ovu školsku godinu, kao i arhiva iz prethodnih godinu.

Arhivu možete pogledati pojedinačno kod stranica koje se godišnje ažuriraju, ili u meniju Arhiva! 

Administrator sajta

I-zdravlje-i-znanje

I-zdravlje-i-znanje

Učenje na daljinu

U susret učenju na daljinu

Maida Bahović, VIII-1
Vladimir Rajevski (II-3)

Vladimir Rajevski

Denis Illarionov (II-3)
Anđelija Đurković: „Uči doma“

Anđelija

Za odlican 5
Za odlican

Za odlican 5

Microbit project energy wood
Microbit project energy wood

Microbit project energy wood

Video klip sa Šantom Pantom
Radost na licima prisutnih

Radost na licima prisutnih

Novosti na sajtu knjiga mašte!
Novosti na sajtu knjiga mašte!

Novosti na sajtu knjiga mašte! https://knjigamaste.wordpress.com/

Vodič: Kako da se ponašate u slučaju zemljotresa
NET prijatelji – app for children
NET prijatelji aplikacija za računare
netprijatelji23

netprijatelji23

Strane sajta
Kalendar objavljivanja članaka
maj 2023.
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Kategorije
%d bloggers like this: